Caritas nieuws

Sinds 1 september 2022 hebben wij onze nieuwe stek in Zevenkerken 4, 8200 Brugge. Ondertussen vorderen de aanpassingswerken volop. Eind januari worden de voorziene ramen geplaatst zodat we zeker tegen eind maart de burelen beneden in gebruik kunnen nemen.

Maar het blijft niet enkel bij een nieuwe stek. Vanuit de bestuursploeg willen we graag een nieuwe naam voorzien voor de VZW. Caritas West-Vlaanderen vzw is een begrip binnen de zorg- en welzijnssectoren de dag van vandaag, maar toch dekt deze naam niet de correcte lading van onze operationale werking. Zo tellen we de dag van vandaag om en bij de 2000 cursisten op de meer dan 75 opleidingen, organiseren we opleidingen ook buiten de West-Vlaamse provincie, zijn we recent erkend als BelRAI-experten organisatie en erkend voor de BelRAI-opleidingen train-the-trainer. Er is de uitgebreide werkgroepwerking waar tal van expertise verzameld en gedeeld wordt met de leden van Caritas West-Vlaanderen vzw. En er is ons blijvend engagement om spiritualiteit en bezieling te verankeren binnen de sectoren.

Vandaar deze wedstrijdoproep onder alle betrokken actoren bij onze VZW naar suggesties voor een nieuwe naam. We kiezen ervoor met de bestuursploeg om het logobeeld te behouden. Het logo straalt voor ons frisheid, verbondenheid, menselijkheid, … uit die we eveneens verankeren in ons organisatie DNA. Naast dit logo zou een nieuwe verfrissende naam mooi passen.

 

WEDSTRIJDOPDRACHT: een nieuwe naam voor de vzw Caritas West-Vlaanderen met eventueel een baseline (geen must).

Wedstrijdreglement:

  • Alle inzendingen moeten ingediend zijn voor 10 februari op het mailadres: am@caritaswest.be (deadline 10 februari 23u59).
    • De inzending doe je simpelweg door een mail te versturen naar am@caritaswest.be
    • Doorgeven van het voorstel tot nieuwe naam.
    • Doorgeven wie de inzender is: naam – voornaam – mailadres – telefoonnummer – link met Caritas West-Vlaanderen vzw via… (vb. sector ouderenzorg, vormingsaanbod…)
  • De naam die de officiële nieuwe naam geworden is of waarop de nieuwe naam gebaseerd zal zijn, wint het prijzengeld t.w.v. 500 €. Deze geldwaarde zal voorzien worden d.m.v. uitgifte van bonnen in samenspraak met de winnaar, weliswaar nooit als contante financiële uitbetaling.

Wie zijn we:

Naast de 2de stap van een nieuwe naamgeving volgend op de eerdere stap - de verhuis naar onze nieuwe stek - willen we in 2023 ook werk maken van een vernieuwde website. Daarnaast is het bestuur ook gestart met de opmaak van een nieuw meerjarenplan 2023-2027. Heb je suggesties over opdrachten die de vzw kan opnemen, geef deze dan zeker door aan pb@caritaswest.be

Succes met de brainstorm!

Dank

Team Caritas West-vlaanderen vzw