Praktijkles smakelijke diëten bereiden

Koken is geen kunst, maar een ambacht, weliswaar in de 2.0 versie
Praktijkles bestemd voor grootkeukenkoks die willen weten hoe voedingsvoorschriften van verschillende diëten om te zetten naar smakelijke gerechten waarvan de bereiding gemakkelijk, snel en binnen een beperkt budget past, hierbij rekening houdend met diverse aandoeningen en profielen, risico van onder- en overvoeding, cognitieve en andere aandachtspunten (bv. slikproblemen, gebrek aan eetlust ...) en mét focus op het klaarmaken van dieetbereidingen met verse voeding.
Dit is een praktijkkookles. In de leskeuken keren de deelnemers terug naar het ambacht van het koken en steken ze zelf de handen uit de mouwen om de verschillende recepten te bereiden.
Ze worden hierbij praktisch en theoretisch begeleid door Pieter De Smet, manager catering AZ Zeno (praktijkdemonstratie en begeleiding) en Hilde Loccufier, diëtiste AZ Zeno (theoretische toelichting).