Praktijkles - maaltijden van diverse consistenties aantrekkelijk presenteren
Maaltijden van diverse consistenties aantrekkelijk presenteren
Praktijkles
bestemd voor grootkeukenkoks die meer willen leren over het aantrekkelijk presenteren van maaltijden met verschillende consistenties.
Hierbij opnieuw oog voor smakelijke gerechten waarvan de bereiding gemakkelijk, snel en binnen een beperkt budget past en rekening houdend met diverse aandoeningen en profielen, risico van onder- en overvoeding, cognitieve en andere aandachtspunten (bv. slikproblemen, gebrek aan eetlust…) en met de focus op het koken met verse ingrediënten.
Dit is een praktijkkookles. In de leskeuken keren de deelnemers terug naar het ambacht van het koken en steken ze zelf de handen uit de mouwen om de verschillende recepten te bereiden.
Ze worden hierbij praktisch en theoretisch begeleid door Pieter De Smet, manager catering AZ Zeno (praktijkdemonstratie en -begeleiding) en Hilde Loccufier, diëtiste AZ Zeno (theoretische toelichting).